Events

IN THE EYE OF THE STORM

Yogan kan varsamt leda oss genom kroppen, in till hela ”essensen” av vem vi är. Stannar vi kvar där en stund och vågar möta vår egen skugga såväl som vårt inre ljus, finner vi ofta en sida av oss själva vi inte visste att vi hade. Ofta en starkare, modigare och mer levande version av oss själva. Denna workshop är en resa in i kropp och själ, varsamt guidad så att du kan känna dig trygg hela vägen.

WORKSHOPPEN ÄR INTENS, DEN ÄR KRÄVANDE, INVOLVERANDE OCH GANSKA UNIK.

Under 4 timmar går vi genom 4 helt olika stilar av yoga och meditation. I ordets bästa mening blir det en resa in i kropp och sinne. Här nedanför kan du läsa lite om de olika parterna:

1. Slow Flow yoga: Detta är en lugn men ändå fysisk yoga som handlar om att synkronisera andetaget med rörelse. När kroppen får flöda tillsammans med våra andetag lugnar sig sinnet och kroppen får chancen till att ”hela oss” på sitt eget sätt. Vi får värme i kroppen som även stimulerar blodets flöde, som förser hela kroppen med livsviktig näring.

2. Yin Yoga: Detta är inte vila, utan en fysisk väldigt lugn form av yoga. Genom att hålla varje position i flera minuter kommer vi åt fascian som gör att vi väcker kroppens inre till liv när vi stretchar så pass länge. Yin yogan är underbar, men kan ändå vara utmanande av den orsaken att vi inte alls är vana vid ett ”icke görande”. Stort sett alla positioner görs liggande eller sittande.

3. Massage bollterapi: Detta är en helt unik klass där vi använder små helrunda massagebollar på mycket specifika områden för att komma riktigt djupt in i kroppen. En mycket effektiv form av massage som kroppen svarar på ganska omgående både fysisk och mentalt, vilket hjälpar oss att komma i kontakt med våra ”Body blind Spots”. Har du inte testat detta tidigare, har du verkligen något unikt att se fram emot.

4. Yoga Nidra och Journaling: Vi avslutar dagen med Yoga Nidra, som är en liggande vila. Kroppen guidas till ett djupt avslappnat tillstånd samtidigt som vi är vakna med full närvaro. Nidra betyder sömn och det är meningen att vi ska låta kroppen vara vilande, samtidigt som vi utforskar både kropp och sinne. Vissa kallar det en liggande meditation, men vi föredrar att inte namnge det. Meningen är att du ska bara vara, uppleva och upptäcka. Efter att ha ”vaknat” mjukt igen får du 15 minuter till att skriva ner alla dina närvarande tankar på papper. Vi kallar det Journaling vilket hjälper dig till att manifestera allt du har upplevt under dagen.

 

Efter ett år där vi kanske mer än någonsin har utsatts för ”Breaking News” och skrämmande nyheter är det lätt att känna en konstant oro och bekymring, vilket sätter igång ganska många reaktioner i våra kroppar:

Ämnesomsättningen sänks. Det Sympatiska nervsystemet blir dominerande. Mängderna adrenalin och kortisol stiger och vi vågar varken koppla ner eller av. Även om vi kanske tycker att vi med vårt intellekt kan förstå att perspektivera stressen vi upplever i vardagen, så kan kroppen faktiskt inte förstå att sära på den verklighet vi upplever och lever i jämfört med den verklighet vi läser om i medier. För kroppen är alla känslor och upplevelser reella. Den absorberar, och den lagrar det vi inte orkar hantera.

Så för att komma i kontakt med våra ”blind spots” och våra (undan)gömda känslor, måste vi i stort sett alltid gå genom kroppen. Kroppen håller nämligen nyckeln till att kunna leva livet i frihet.

Vi som håller i workshoppen är:

Thea Treppendahl: Thea is a yoga teacher, personal trainer and physiotherapist. Drawing on years of experience working with bodies of every shape, size and condition. Thea will teach you about YOUR body. Knowing we are all unique. Thea will teach in English.

Anja Eriksson: Anja is a yoga and meditation teacher who worked as a professional stuntman 20 years ago, which demanded focused mental strength over anything else. Understanding that we all have an enormous capacity inside of us drives Anja to evoke the inner spirit inside her students. Through her teaching in yoga and meditation, she encourages us to dare to live our life more lighthearted. Anja will teach in Swedish.

Note: Vi hoppas att världen vi lever i har lugnat sig till januari och att det är möjligt att genomföra workshoppen. Vi håller oss uppdaterade enligt FHM rekommendationer, och meddelar dig i fall vi måsta flytta fram datumen.